Kvarner

0 Comments | Studeni 24, 2012

Neposredna blizina šumovitoga i brdovitoga Gorskog kotara, te mediteransko podneblje i način života, u ovaj dio Hrvatske privlači turiste tijekom cijele godine.  Sa bogatom ponudom obiteljskih apartmana, soba, wellness hotela, najživlji je ljeti, ali i zimi posjetitelji će biti svjedoci brojnih događanja kao što su  „Revija lutkarskih predstava“ u Rijeci u studenom ili listopadskoj biciklijadi „Giro di Marunada“ u Lovranu.

Kvarner vas očekuje sa velikim brojem mogućnosti za kvalitetan i sadržajan odmor, ali i poslovno putovanje zbog bogate ponude konferencijskih dvorana. Blaga klima priobalja i otoka kao i  svjež  zrak u unutrašnjosti  imaju blagotvorni utjecaj  na zdravlje ljudi  što je i bio prvi motiv za dolazak gostiju. Tako je primjerice Opatija 1907. godine bila na drugom mjestu po posjećenosti među 243 lječilišta austrijskog dijela Austro-Ugarske Monarhije, odmah iza Karlovih Vary. Svoj turistički uspon upravo blagoj klimi i aromatičnom raslinju može zahvaliti i otok Lošinj, potom Crikvenica, Novi Vinodolski i sva druga odredišta na Kvarneru. Doda li se blagotvornim zdravstvenim učincima zraka, mora i sunca i utjecaj samoniklog raslinja, možemo reći da je Kvarner odlična aromaterapija na otvorenom i pravi mediteranski vrt! (izvor: Turistička zajednica Kvarnera).

Kao stvoren je za kampiranje! Posjetite dupine i supove, okupajte se na pješčanoj Rajskoj plaži na Rabu, poletite zmajem s Učke te kušajte najbolje škampe na svijetu jer to možete samo na Kvarneru!

 

Smještaj na Kvarneru