Slavonija

0 Comments | Studeni 24, 2012

Nepregledne zlatne ravnice, kas konja i zvuk kočija u mnogima izazivaju divljenje.  Žitelji Slavonije oduševljavaju nas svojom srdačnom dobrodošlicom i prekrasnim tradicionalnim narodnim nošnjama, koje su najslikovitiji dio seljačke materijalne kulture. Kulturno blago, te tradiciju narodnih običaja, pjesama i plesova čuvaju danas mnogi slavonski muzeji.

Slavonija je osim kulturno, također i gastronomski bogata. Slavonski kulen poznat je diljem svijeta, a morate probati i ostale slavonske specijalitete kao što su čobanac, riblji paprikaš s domaćom tjesteninom, gužvaru, te neizostavnu orehnjaču ili makovnjaču.

Uz to naravno idu vrhunska slavonska vina. Na mjestu gdje se spajaju rijeke Dunav i Drava priroda je napravila osobit fenomen – Park prirode Kopački rit koji je bogat biljnim i životinjskim svijetom. Izaberite svoj smještaj u Slavoniji i uživajte u lovnom turizmu, ribolovu, te seoskom turizmu tj. agroturizmu. Slavoniju krase brojni dvorci i ljetnikovci koji su nekad pripadali bogatim obiteljima i daju posebnu draž ovom dijelu Hrvatske.

Posjetite poznati turistički grad  Daruvar, koji slovi za najljepši mali grad u kontinentalnoj Hrvatskoj i uživajte u ljekovitim termalnim vodama u vodenom parku.  Zaljubljenicima u životinje se svakako preporuča posjetiti Pakrac sa Etno – parkom Čantalo i Lipik sa ergelom konja lipicanaca.

 

Smještaj u Slavoniji