Špancirfest 2015 – Varaždin

21.08.2015.

Špancirfest 2015 Varaždin

21.08. – 30.08. 2015.

“Špancirfest se ove godine odražava od 21. do 30. kolovoza, pod novim sloganom „Pokreni svoju kreativnost“. To je zapravo i poruka svim mladim, talentiranim umjetnicima-poduzetnicima, s područja kreativnih i kulturnih industrija, da još više razmišljaju tržišno, s obzirom da uz njih stoji vrhunski turistički brend.

U posljednjih nekoliko godina, Špancirfest se produkcijski i sadržajno uzdigao na visoku razinu te je njegov glazbeni i općenito izvođački program najvažnija hrvatska festivalska točka kraja ljeta.

Ove godine program se odvija na tri glazbene pozornici, na glanvoj pozornici Stari grad nastupaju ove godine, između ostalih Mando Diao, Parov Stelar Band, Gogol Bordello, Dubioza Kolektiv, Bajaga i instruktori, S.A.R.S., Edo Maajka.

Otvara se i nova koncertna pozornica, kod vile Bedeković, na kojoj je osmišljen program za glazbene „sladokusce“, a nastupit će Maksim Mrvica, Rundek Cargo Trio, Massimo i Matija Dedić, Josipa Lisac, Vlatko Stefanovski i Miroslava Tadić te Amira Medunjanin.

Na pozornici Stančićev trg nastupit će, između ostalih, Nouvelle Vague, Rachid Taha, Detour, Rambo Amadeus, Pankrti.

Osim glazbenog programa, na Špancirfestu će biti cijeli niz drugih sadržaja, kreativnih radionica za najmlađe, u sklopu već poznatog Parka kreative, bit će tu i radionice za odrasle, Vinski grad, Uska ulica napučena mladih umjetnicima, ali i izuzetno atraktivan ulični program, srce i duša Špancira.

Tajna uspjeha i stalnog rasta Špancirfesta, leži u pomnom dugoročnom planiranju, uspješnom predviđanju trendova i sustavnoj želji da festival, koji ima tako važnu ulogu u životu i razvoju Varaždina, zaista bude više od uspješnog kulturno turističkog događanja.”

izvor: tourism varazdin